Доступність посилання

ТОП новини

Юлію Тимошенко заарештували


У Печерському райсуді заарештували Юлію Тимошенко. Таку ухвалу оголосив суддя Родіон Кірєєв.

За повідомленнями ЗМІ, в залі з'явився конвой, який узяв Тимошенко під варту.

При цьому присутні скандували «Юлю, ми з тобою!», «Ганьба Кірєєву!».

У своїй ухвалі Кірєєв констатував, що Тимошенко систематично порушувала порядок у залі.

Тимошенко попросила не надягати наручники в залі, і вийшла із залу в супроводі конвою.

Вона попрощалася з усіма присутніми словами «Щасливо, любі мої». Сумку з особистими речами вона передала Сергієві Власенку.

У залі почалася сутичка. Депутати намагалися прорватися до конвойної кімнати, відбулася штовханина з «Беркутом».

Юлію Тимошенко заарештували
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Лук’янівське СІЗО, де перебуває Тимошенко, охороняється в посиленому режимі

Лук’янівський слідчий ізолятор, де перебуває заарештована у п’ятницю колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, охороняється підрозділами міліції в посиленому режимі.

Біля слідчого ізолятора по обидва боки стоїть по два автобуси з працівниками правоохоронних органів.

Деякі міліціонери тримають в руках відеокамери. До слідчого ізолятору також підходять люди, які висловлюють обурення діями влади щодо арешту лідера партії «Батьківщина», колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Сьогодні, 5 серпня, головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання про заміну для Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту. «Через системні порушення, перешкоди у встановленні істини, порушення порядку у розгляду справи суд постановив змінити міру запобіжного заходу на взяття під варту», – зачитав Кірєєв рішення суду.

Одразу після цього Юлію Тимошенко відвези до Лук’янівського СІЗО.

Депутат Європарламенту стурбована арештом Тимошенко

Депутат Європейського парламенту Зузана Ройтова вважає арешт колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко явищем симптоматичним, яке свідчить про переляк нинішнього керівництва України перед опозицією.

В коментарі для Радіо Свобода Зузана Ройтова висловила здивування тим, що взагалі дійшло до взяття Юлії Тимошенко під варту. За її словами, це «однозначний симптом того, що сучасний український істеблішмент боїться її впливу перед виборами, які для України будуть вирішальними».

Те, що сьогодні колишнього прем’єра України заарештували з причин, які «не є цілком зрозумілими, а швидше створюють враження цільових», є недоброю для України новиною, вважає євродепутат.

«По суті, це ще один доказ того, що сучасна влада не хоче мати жодної конкуренції на виборах, які наближаються, що вона прагне перешкоджати опозиції спілкуватись зі своїми виборцями», – вважає депутат Європарламенту.

Власенко оприлюднив записку Юлії Тимошенко, написану перед арештом

Один із захисників Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко продемонстрував журналістам заяву, власноруч написану колишнім прем’єром перед арештом, зазначає прес-служба «Батьківщини» і наводить текст повністю.

«Хочу зробити заяву в зв’язку з реалізацією плану по моєму арешту. Зрозуміло, що це розправа з політичним опонентом, але я не про це. Я хочу заявити, що у мене немає жодної схильності до самогубства. Що трюки, які вони вчинили з Кірпою та Кравченком, їм повторювати не варто. Я ніколи не буду закінчувати своє життя самогубством. Все, що я роблю – це моя боротьба проти кримінального режиму за гідне місце України в світі. Слава Україні. Юлія Тимошенко», – написано у записці.

«Це власноручно написана нею заява, яку вона передала мені тиждень тому, коли ми дізналися про можливість її арешту», – зазначив Сергій Власенко.

У п’ятницю, 5 серпня, Печерський районний суд Києва ухвалив постанову про арешт колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Після оголошення цього рішення підсудну вивели з зали Печерського районного суду Києва співробітники судової міліції «Грифон» та спецпідрозділу «Беркут».

Прихильники колишнього прем’єра створили живий ланцюг, щоб перекрити виїзд автозаку з Юлією Тимошенко з суду та перекрили рух транспорту на Хрещатику.

Під Печерським судом – стихійний мітинг прихильників Тимошенко

На вулиці Хрещатик, біля Печерського райсуду Києва стихійно збираються люди.

Під будівлею суду триває мітинг на підтримку заарештованої сьогодні за рішенням суду Юлії Тимошенко.

Промовці пропонують усім людям відправляти SMS-повідомлення своїм знайомим, близьким та друзям із закликом протистояти діям влади.

Організовані, але нечисленні мітинги прихильників і опонентів колишнього Прем’єр-міністра України відбуваються на Хрещатику кожного дня, коли Печерський районний суд Києва проводить засідання у «газовій справі». Зазвичай у них беруть участь від кількох десятків до кількох сотень активістів.

Суд: наступне засідання в справі Тимошенко відбудеться 8 серпня

Наступне засідання з розгляду кримінальної справи, порушеної щодо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, відбудеться 8 серпня.

Про це оголосив суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв. Перед цим суд вирішив задовольнити клопотання державного обвинувачення і змінити підсудній запобіжний захід – з підписки про невиїзд на арешт.

Юлію Тимошенко взяли під варту і вивели з зали суду.

Раніше під час засідання суду в справі проти Тимошенко щодо газових контрактів таке клопотання заявила прокурор Юлія Фролова.

Вона просила змінити Тимошенко запобіжний захід, оскільки вважає, що підписка про невиїзд не забезпечує дотримання норм кримінально-процесуального законодавства.

27 липня Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати Тимошенко, не задовольнивши клопотання обвинувачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG