Доступність посилання

ТОП новини

Єжи Бузек стривожений новинами про Тимошенко


Президент Європарламенту Єжи Бузек заявив у п’ятницю, що занепокоєний новиною про рішення суду затримати колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

За його словами, контекст і умови цього рішення викликають стурбованість щодо його політично мотивованої природи і щодо дотримання принципу верховенства права в Україні.

У своїй заяві Бузек нагадав, що вже висловлював українським керівникам свою стурбованість «очевидною вибірковістю» в порушенні кримінальних справ проти Тимошенко та інших міністрів попереднього уряду.

Президент Європарламенту закликав Україну дотримуватися тих засад і спільних цінностей, які визначають відносини України з Європейським Союзом і становлять основу Східного партнерства ЄС із Україною та іншими східними сусідами Євросоюзу.

Цього ж дня депутат Європейського парламенту Зузана Ройтова висловила в коментарі для Радіо Свобода думку, що арешт колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко «є явищем симптоматичним, яке свідчить про переляк нинішнього керівництва України перед опозицією».

«Я здивована, що взагалі дійшло до взяття під варту пані Тимошенко, тому що це однозначний симптом того, що сучасний український істеблішмент боїться її впливу перед виборами, які для України будуть вирішальними», – сказала вона.

На думку Ройтової, те, що сьогодні колишнього прем’єра України заарештували «з причин, які не є цілком зрозумілими, а швидше створюють враження цільових», є «недоброю для України новиною».
XS
SM
MD
LG