Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає ЄС не перегинати з реакцією на арешт Тимошенко


У Міністерстві закордонних справ України очікують, що майбутнє відносин між Україною і Європейським Союзом буде ширше, ніж доля одного політика, заявив у п’ятницю речник МЗС Олег Волошин.

МЗС також сподівається, що в ЄС ухвалюватимуть рішення щодо вільної торгівлі та асоціації з Україною незалежно від того, чи арештована Юлія Тимошенко, чи ні, бо ж ідеться про майбутнє 45 мільйонів громадян України, цитує слова речника британське видання Financial Times.

А в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Олег Волошин, так само висловивши думку МЗС, що «доля великої, 45-мільйонної країни, вектор її стратегічного розвитку не можуть залежати від того, як складається доля і кар’єра одного конкретного політика», додав: у МЗС вважають, що переговори щодо угоди про асоціацію, зокрема, про зону вільної торгівлі з ЄС «близькі до завершення» і що Київ має всі шанси завершити переговори про підписання угоди про асоціацію до кінця нинішнього року.

«Для нас, безумовно, важлива думка європейських партнерів, зокрема, щодо судового процесу над Юлією Тимошенко. Але ми хотіли б, щоб вони чітко тримали у фокусі уваги, що цей процес проходить суто в рамках українського законодавства, яке на жодну букву НЕ змінювалося спеціально для того, щоб нашкодити опозиції», – наголосив директор департаменту інформаційної політики МЗС.

Раніше в п’ятницю низка європейських політичних діячів відреагувала на повідомлення про арешт колишнього Прем’єр-міністра попередженнями, що, як виглядає, політична мотивованість процесів проти діячів опозиції в Україні і недотримання принципу верховенства права буде серйозною перешкодою зближенню України з ЄС.
XS
SM
MD
LG