Доступність посилання

ТОП новини

Консул України у Нью-Йорку вважає арешт Тимошенко законним


Нью-Йорк – Арешт Юлії Тимошенко викликав негативну реакцію у Сполучених Штатах. Зокрема, газета The New York Times присвятила цій справі велику статтю, зауваживши, що українська опозиція протестує. Чи мають рацію ті, хто вбачає в арешті колишнього Прем’єр-міністра України руку нинішнього українського уряду? Наш кореспондент поставив це запитання Генеральному консулові України в Нью-Йорку Сергієві Погорельцеву. Відповідь дипломата, зрозуміла річ, демонструє офіційну позицію.

–Насамперед, хотів би наголосити на тому, що відповідне рішення суду щодо зміни запобіжного заходу щодо колишнього Прем’єр-міністра було ухвалене без будь-якого впливу органів виконавчої влади. Тобто, українська влада стоїть осторонь судового процесу над Юлією Тимошенко і не має наміру втручатися. Демонстративна неповага до суду колишнього Прем’єр-міністра, свідоме систематичне нехтування процесуальними нормами...

– А яка, власне, неповага, пане консул?, The New York Times про це не писала.

–Ну, хто мав можливість бачити записи, які велися із залу суду, міг бачити, яким чином поводила себе колишній Прем’єр-міністр. Мені, наприклад, важко уявити собі, як тут, в Америці, будь-хто з підсудних міг би звернутися до суду зі словами «Ваша нечисть» (звернення «ваше не честь» до судді озвучив один із народних депутатів, якого після цього було видалено із зали судуРС) . Ну, це так, приміром. Тому, власне, ця неповага, відверто неповажливе ставлення пані Тимошенко до учасників судового процесу стали тими правопорушеннями, які, згідно із вимогами чинного законодавства, не могли не потягти за собою відповідні правові наслідки, тобто арешт. На мою думку, у будь-якій цивілізованій країні така поведінка сама по собі, незалежно від суті справи, змусила б суд застосувати аналогічні санкції.

Українці Америки й Канади протестують

Мушу додати, що українці Америки й Канади виступають на захист Юлії Тимошенко. Український конгресовий комітет Америки опублікував із цього приводу спеціальну заяву, а українці в Торонто проводять у понеділок, 8-го серпня, масову демонстрацію на її підтримку. Є також повідомлення про підготовку протестних демонстрацій українців у Вашингтоні та Нью-Йорку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG