Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали вважають безпідставною стурбованість арештом Тимошенко


Партія регіонів вважає безпідставною стурбованість європейських політиків арештом колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою Партії регіонів.

«Хочеться запитати тих європейських політиків, які стурбувалися арештом Тимошенко: а як у ваших країнах суд вчинив би стосовно обвинувачуваної, котра погрожує судді й свідкам, проявляє зухвалу неповагу до суду? Напевно суд вжив би адекватні заходи», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні в ефірі Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, коментуючи арешт Юлії Тимошенко, зазначив, що «ніде немає такого правила, що якщо обвинувачуваний бачить, що десь щось не так іде на судовому засіданні, то він встає і ображає».

«Мені не назвали прикладів, де була б просто емоційність, – «фашист», «гірше фашиста», «нелюд» і так далі. Коли головуючий, який організовує процес, чітко каже, мовляв, зупиніться, знімаю це запитання, бо буквально мордують цих свідків, а потім виявляється, що одні патріоти, бо дали гарні свідчення, а інші – нелюди і негідники, це неприпустимо. Суд вказав, що були дії, спрямовані на перешкоджання встановлення істини», – наголосив він.

Раніше стурбованість арештом Тимошенко висловили зокрема США, Канада, Німеччина, Франція, Великобританія, а також міжнародна неурядова організація Freedom House та Європейська народна партія.
XS
SM
MD
LG