Доступність посилання

ТОП новини

Біржові індекси в світі знову падають


Біржові ринки у Сполучених Штатах відкрилися сьогодні зі зниження показників відразу майже на 4 відсотки.

Продовжилося зниження і на європейських ринках – в Італії більш як на 6 відсотків, у Німеччині більш як на 5, в Іспанії майже на 5, у Великій Британії на 3 відсотки.

Так само і у Франці провідний індекс біржової активності впав майже на 4 відсотки внаслідок найбільшого за 23 роки зниження ціни акцій другої найбільшої банківської установи Société Générale і побоювань про можливе зниження кредитного рейтингу Франції, які врешті не підтвердилися.

Ринки далі переживають рішення рейтингового агентства Standard & Poor’s кінця минулого тижня знизити кредитний рейтинг США на одну позицію з найвищого можливого, а також непокояться щодо стану економік європейських країн, які користуються спільною валютою євро.

Крім того, рейтингове агентство Fitch, яке попри побоювання все ж підтвердило найвищий кредитний рейтинг Франції, також заявило, що ще один із членів єврозони, Кіпр, можливо, виявиться нездатний виконати свої фінансові зобов’язання за кінець цього року й початок наступного і, найімовірніше, теж потребуватиме міжнародної фінансової допомоги, до якої вже мусили вдатися кілька країн.
XS
SM
MD
LG