Доступність посилання

ТОП новини

«Аеросвіт», «Дніпроавіа» й «Донбасаеро» оштрафували на 120 мільйонів


Державна інспекція з захисту прав споживачів оштрафувала авіакомпанії «Дніпроавіа», «Аеросвіт» та «Донбасаеро», які входять в альянс «Українська авіаційна група», на 120 мільйонів гривень за низьку якість обслуговування. Про це йдеться в повідомленні відомства.

Також, відповідно до повідомлення, в управління протягом травня-липня надійшла велика кількість скарг і заяв від споживачів з різних регіонів України й інших країн світу про незадовільну якість послуг авіакомпаній, при цьому найбільшу кількість правопорушень виявили в компаніях «Аеросвіт», «Дніпроавіа» й «Донбасаеро».

«З отриманих за зазначений період 29 звернень споживачів 86% стосуються безпосередньо низької якості обслуговування й незабезпечення належного рівня польотів, безвідповідальності за свої дії авіакомпанії «Аеросвіт»», – йдеться у повідомленні.

Споживачі, за даними інспекції, скаржилися зокрема на байдужість компанії до проблем пасажирів та несвоєчасне вирішення питань щодо якісного забезпечення надаваних послуг.

Українські авіакомпанії «Аеросвіт», «Донбасаеро» й «Дніпроавіа», які об’єднані в альянс «Українська авіаційна група», контролює група Приватбанку.

Співвласником групи компаній, афілійованих із Приватбанком, є бізнесмен Ігор Коломойський.
XS
SM
MD
LG