Доступність посилання

ТОП новини

У заявах навколо завершення місії посла Франції нема суперечності – МЗС


Міністерство закордонних справ України заявляє, що немає жодної суперечності в інформації міністерства та посольства Франції в Україні щодо відкликання посла Жака Фора у зв’язку із завершенням його дипломатичної місії в Україні.

Як сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, офіційний Париж ухвалив рішення відкликати Жака Фора, а до того моменту, поки не буде призначений новий посол, Фор буде далі виконувати свої функції посла Франції в Україні.

За словами речника МЗС, які цитує сьогодні агентство «УНІАН», зараз триває процедура призначення нового посла, і вже є запит на агреман.

«Термін «відкликати» не означає, що за цим є якась політика. Посла призначають та відкликають», – сказав Волошин.

Він також зауважив, що МЗС України не коментує повідомлення про те, що Фора було відкликано з України за його висловлювання щодо судового процесу над колишнім Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Раніше сьогодні посольство Франції в Україні оприлюднило інформацію, що офіційний Париж не відкликав із України посла Жака Фора. Як мовиться в заяві представника Міністерства закордонних справ Франції Крістін Фаж, Жак Фор «продовжує свою місію посла Франції в Україні».

У вівторок українські агентства вже наводили заяву посольства Франції в Києві, яке пояснювало, що йдеться про звичайну ротацію, бо посол Жак Фор просто завершує своє трирічне перебування на посаді, а не був відкликаний через його критичні заяви щодо справи Тимошенко, як припускала українська преса. А Олег Волошин на брифінгу в МЗС того ж дня підтверджував інформацію про відкликання посла Франції в Україні Жака Фора.
XS
SM
MD
LG