Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд залишив Тимошенко за ґратами


Київ – Апеляційний суд Києва відмовився приймати до розгляду по суті скаргу на арешт колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Таку ухвалу оголосила суддя палати з кримінальних справ суду Ольга Єфімова. Захист Тимошенко пообіцяв звернутися у цій справі зі скаргою до Верховного Cуду.

Своє рішення про відмову розглядати скаргу на арешт колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Апеляційний суд аргументував тим, що відповідно до норм чинного Кримінально-процесуального кодексу, постанова Печерського районного суду про зміну Тимошенко запобіжного заходу оскарженню не підлягає. Тому суд вирішив не приймати до розгляду скаргу на арешт Юлії Тимошенко.

Апеляційний суд залишив Тимошенко за ґратами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Самої Тимошенко на засіданні в Апеляційному суді не було. Її відсутність пояснила на засіданні суддя Ольга Єфімова. Вона заявила, що «обов’язковою є лише участь прокурора на засіданні, інші учасники процесу можуть бути викликані, але їх участь не є обов’язковою».

Захист Тимошенко скаржитиметься у Верховний Cуд

Захист колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко оскаржить у Верховному Суді рішення Апеляційного суду Києва, яким суд відмовив у прийнятті до розгляду апеляційної скарги на рішення Печерського районного суду Києва про арешт Тимошенко. Про це журналістам повідомив захисник Тимошенко Юрій Сухов.

Він також зазначив, що надалі також має намір звернутися у Європейський суд з прав людини у зв’язку із цим рішенням.

Він також назвав «свавіллям і абсурдом» сьогоднішнє рішення Апеляційного суду. Сухов зазначив, що, відповідно до Європейської конвенції про права людини, національні законодавства обов’язково мають передбачати можливість оскарження рішення про обрання запобіжного заходу, а якщо законодавство не передбачає такого механізму, то відповідний Апеляційний суд має ухвалювати рішення відповідно до цієї конвенції, яка гарантує таке оскарження.

Захист колишнього прем’єра Юлії Тимошенко оскаржуватиме кожне рішення судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва, який головує у «газовій справі». Про це повідомив журналістам адвокат Микола Сірий на брифінгу біля Апеляційного суду, де продовжується мітинг прихильників Тимошенко.

«Далі буде юридична боротьба всіма методами», – сказав адвокат.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG