Доступність посилання

ТОП новини

США: президент Сирії втратив легітимність, без нього було б краще


Державний секретар Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон заявила в п’ятницю, що президент Сирії Башар аль-Асад «втратив легітимність» як керівник держави. «Очевидно, що Сирії було б краще без нього», – додала вона.

За словами Клінтон, невпинна жорстокість режиму Асада викликає гостру реакцію міжнародної спільноти й дедалі більше засудження, і не тільки в усьому світі, а й у регіоні.

Вона наголосила, що США далі співпрацюватимуть зі своїми партнерами, щоб перетворити цей усе міцніший консенсус на ще сильніший тиск на режим Асада і його ізоляцію.

Зокрема, додала держсекретар, США закликають країни, які купують сирійські нафту і газ, які продають Асадові зброю чи «політично й економічно підтримують його в його жорстокості», «стати по правильний бік історії».

Із Сирії в п’ятницю повідомили про загибель протягом цього дня іще не менш як 13 демонстрантів у перебігу операцій війська проти учасників противладних протестів.

Як вважають правозахисники і дипломати ООН, загалом у Сирії від початку масових протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада в середині березня загинули близько 2 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG