Доступність посилання

ТОП новини

У США занепокоєні планами «Аль-Каїди» щодо отрути – газета


Адміністрація президента США Барака Обами занепокоєна, що один із регіональних відділків терористичної мережі «Аль-Каїда» намагається виробити сильну отруту і використати її проти Сполучених Штатів, написав у п’ятницю американський щоденник The New York Times.

За даними газети, яка посилається на неназваних працівників і засекречені звіти розвідки, підрозділ мережі у Ємені, «Аль-Каїда на Аравійському півострові», намагається закупити значні кількості насіння рицини, з яких можна добути високо отруйну речовину рицин.

За повідомленням, план вочевидь полягав у створенні невеликих вибухових пристроїв, які, спрацювавши в закритому людному місці, на кшталт торгового центру чи аеропорту, розпилювали б порошок рицину в повітря – в такому вигляді він особливо отруйний.

Таку загрозу використання рицину, серед інших загроз, відстежує спеціальна таємна урядова робоча група, пише газета, – відколи в жовтні минулого року в одному з вантажів, який прямував до США, виявили картриджі для принтерів, наповнені потужною вибухівкою.
XS
SM
MD
LG