Доступність посилання

ТОП новини

Повстанці в Лівії просуваються до Тріполі


Повстанці в західній частині Лівії вже на 25 кілометрів наблизилися в суботу до прибережного міста Аз-Завія, що неподалік столиці Тріполі. За повідомленнями, після жорстоких боїв із урядовими силами, використовуючи протитанкову зброю, повстанці цього дня просунулися відразу на сім кілометрів.

Повстанці також заявляють, що взяли й місто Гар’ян, що лежить на стратегічно важливій дорозі з півдня країни на Тріполі за 80 кілометрів від столиці.

Останнім часом повстанці розвинули свій наступ із контрольованих ними гір Нафуса у східній частині Лівії, на південний схід від Тріполі, намагаючись перетнути долину, яка відокремлює цей гірський регіон від столиці.

Так само й на сході Лівії триває бій повстанців за нафтовий порт у місті Бреґа. За повідомленнями лікарів, протягом останніх двох днів у бою загинув 21 боєць із обох сторін – повстанської і урядової.

Бої між повстанцями й урядовими силами тривають у Лівії зі змінним успіхом від лютого. Лідер Лівії Муаммар аль-Каддафі відкидає вимоги своїх супротивників відійти від керівництва країною.
XS
SM
MD
LG