Доступність посилання

ТОП новини

Прокурор наполягає на свідченнях Ющенка у суді


Третій Президент України Віктор Ющенко повинен дати свідчення у суді у кримінальній справі проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це журналістам заявила представник державного обвинувачення Лілія Фролова.

«Свідок Ющенко повинен бути викликаний до суду і повинен дати показання, оскільки він є свідком, який має доповнити і довести до суду певні обставини, які склалися у 2009 році при підписанні газових угод», – сказала Фролова.

Прокурор зазначила, що їй не відомо про розповсюджену у ЗМІ інформацію про те, що Ющенко нібито звернувся з проханням підтвердити його попередні покази і відмовився з’явитися до суду. «Суд буде це питання ставити на обговорення, і в разі, якщо свідок без поважних причин буде відмовлятися з’являтися до суду, то суд має право застосувати привід до такого свідка», – наголосила Лілія Фролова.

Вона додала, що поважність причин неявки на допит буде встановлювати суд.

Раніше інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на джерела повідомило, що Віктор Ющенко офіційно відмовився приходити в суд. За даними видання, 12 серпня до канцелярії Печерського суду надійшов лист за підписом Ющенка, в якому він, з одного боку, повністю підтверджує свої свідчення під час досудового слідства, а з іншого – відмовляється прибути для допитів у суді.
XS
SM
MD
LG