Доступність посилання

ТОП новини

Transparency International критикує ФІФА


Міжнародна неурядова організація Transparency International вважає, що Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) не вживає достатньо заходів у боротьбі з корупцією в своїх лавах.

У доповіді Transparency International міститься заклик розслідувати підозри в корупції щодо тих чиновників, які не належать до керівних органів світового футболу. Зокрема, мова йде про державних діячів і представників неурядових організацій.

Антикорупційний орган пропонує впровадити незалежну групу футбольних експертів, до якої будуть входити вболівальники, спонсори, журналісти і представники клубів, усі вони повинні контролювати будь-які зміни у футбольному світі і подавати приклад «чесної гри».

Організація давно спостерігає за управлінськими діями ФІФА і вважає, що настав час починати впроваджувати деякі реформи, щоб здолати корупцію.

Президент ФІФА Зепп Блаттер підтримує цю ідею, більш того, саме він звернувся до Transparency International за допомогою.

«Я думаю, він зрозумів, що треба щось робити», – цитують агенції новин Сільвію Шенк з Transparency International.

У ФІФА, коментуючи доповідь Transparency International, відзначають, що вже чимало зроблено, але визнають, що багато фактів корупції ще належить розслідувати.

Кілька днів тому комісія ФІФА з етики почала розслідування відносно 16 футбольних чиновників з країн Карибського басейну. Вони підозрюються в отриманні хабарів в обмін на голоси під час виборів нового голови федерації.
XS
SM
MD
LG