Доступність посилання

ТОП новини

Тігіпко хоче у прем’єри, а потім і в Президенти (огляд преси)


Київ – Сергій Тігіпко відмовився від самостійної гри і заявив про об’єднання своєї партії «Сильна Україна» з Партією регіонів. «Злиття із регіоналами – це логічний крок, до якого підштовхнуло Тігіпка падіння його популярності», – стверджує експерт газети «Україна молода».

Похід Тігіпка в «Регіони» означає, що потім він стає прем’єром, а пізніше – кандидатом на президента від партії влади, робить припущення експерт «Газети по-українськи».

У резиденції президента Росії Дмитра Медведєва напружено працюють над тим, щоб втягнути Україну в Митний союз... через газову трубу. Для цього, як переконує газета «День», там випекли дуже привабливий, на думку придворних кондитерів, пряник. Ним став активно обговорюваний у Москві новий газовий контракт «Газпрому» зі знекровленою кризою, а відтак незвично поступливою Білоруссю. Докладніше читайте в статті «Білоруський сценарій» і державність, або «401-й порівняно чесний спосіб» здобути контроль над українською ГТС.

Українські суди поглинула хвиля позовів про відшкодування моральних збитків на величезні суми. Рекордом стали подані днями 8 однакових позовів до прокурорів Криму та Ялти від громадянина, який вимагає відшкодувати йому моральні збитки на суму понад 2 трильйони гривень за те, що ті не відреагували на його звернення. Вимоги астрономічних сум за моральні страждання стали наслідком зміни закону про судові спори. Про позитиви і негативи цих змін розмірковують експерти газети «Сегодня».

40 років тому лісистість України становила майже 50 відсотків, а тепер – менше ніж 16. Це катастрофа, обурюється кореспондент газети «Голос України». Що робити, щоб відновити лісові масиви? Хто стає на перешкоді цьому? Які потрібні для цього нормативні документи? Про це парламентське видання розповідає в статті «Для лісів бракує пустирів?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG