Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську опозиція протестувала проти політрепресій


На центральній площі Дніпропетровська в четвер під вечір відбувся мітинг опозиції, приурочений до 20-річчя Незалежності України. Головна вимога учасників акції – припинення політичних репресій в Україні і зміна запобіжного заходу щодо колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

За оцінками організаторів, у мітингу взяло участь понад 3 тисячі осіб – представників ВО «Батьківщина», «Фронту змін», «Нашої України», КУНу, а також низки громадських організацій. За іншими підрахунками, учасників було від 200 до 500.

У програмі зібрання були також святкові заходи, зокрема, учасники розгорнули Державний прапор України площею в 60 квадратних метрів.

Як повідомив Радіо Свобода голова міської організації «Батьківщини» Максим Курячий, раніше Дніпропетровський окружний адміністративний суд за позовом виконкому міської ради заборонив партії «Батьківщина» проводити мирні збори з нагоди 20-річчя Незалежності України, однак акцію провели за заявками громадських організацій.

Як зазначив Максим Курячий, наразі через заборону суду плани активістів «Батьківщини» щодо організації пішого походу до Києва змінились.

«Але це не означає, що ми відмовились від цієї ідеї. Підготовка триває, є багато охочих приєднатись до цієї пішої ходи», – сказав Радіо Свобода Максим Курячий, додавши, що точна дата початку маршу ще не визначена.

11 серпня у Дніпропетровську розпочалася безстрокова акція протесту і збір підписів проти арешту Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG