Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітній форум українців відкрився вигуками «Ганьба!» на адресу Януковича


У Києві розпочав роботу V Всесвітній форум українців за участю більш як 300 делегатів з різних країн. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Відкриваючи форум, предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Філарет закликав усіх українців, незалежно від місця їхнього проживання, «жити по правді» і «боронити рідну мову, церкву та державу».

Очікувалось, що у форумі візьме участь Президент України Віктор Янукович, але глава держави на урочисте відкриття не прибув. Привітання від імені Президента Януковича зачитав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Водночас, за повідомленням кореспондента Радіо Свобода, виступ міністра переривався не лише оплесками, але й вигуками «Ганьба!».

П’ятий Всесвітній форум українців триватиме у Києві до 21 серпня

19-20 серпня делегати обговорюватимуть проблеми, пов’язані із відсутністю законодавства, яке захищало б права закордонного українства.

На відкритті форуму міністр Костянтин Грищенко повідомив, що відповідний законопроект з ініціативи Президента вже поданий на розгляд до Верховної Ради України.
XS
SM
MD
LG