Доступність посилання

ТОП новини

Ліван блокує в ООН засудження нападів в Ізраїлі


Ліван заблокував ухвалення заяви Ради безпеки ООН із засудженням низки нападів раніше цього тижня в Ізраїлі, які призвели до жертв, як актів «тероризму», на закритому засіданні Ради безпеки в п’ятницю, повідомляють дипломати.

За їхніми словами, представник Лівану, який нині є одним із непостійних членів Ради безпеки, відмовився підтримати проект заяви, а для схвалення необхідна згода всіх 15 її членів.

Цей крок скритикували США, які є союзником Ізраїлю, нагадавши, що термін «тероризм» є стандартним і вже багато разів вживався в документах Ради безпеки в подібних випадках.

Крім того, повідомили дипломати, Ліван, а також палестинці домагалися, навпаки, засудження Ізраїлю, який у відповідь на ті напади здійснив кілька ударів по об’єктах палестинських бойовиків у Смузі Гази.

У четвер вісім ізраїльтян загинули в низці скоординованих нападів на півдні Ізраїлю, що їх здійснили, як виглядає, палестинські бойовики, які дісталися до тієї місцевості зі Смуги Гази через територію Єгипту. У повітряних ударах Ізраїлю у відповідь протягом того дня й п’ятниці загинули не менш як 10 палестинців, серед них чільні керівники збройного угруповання, яке Ізраїль звинувачує в нападах. Крім того, в сутичках на ізраїльсько-єгипетському кордоні також загинули не менш як п’ятеро працівників єгипетських силових структур.
XS
SM
MD
LG