Доступність посилання

ТОП новини

США розчаровані виходом Білорусі з угоди про збагачений уран


Сполучені Штати Америки висловили в п’ятницю розчарування рішенням Білорусі, яка заявила раніше того ж дня, що зупиняє свою участь у плані утилізувати її запаси високо збагаченого урану, які залишилися з радянських часів, із допомогою США.

Державний департамент США з цього приводу також додав, що далі сподівається, що Білорусь усе-таки має намір досягти проголошеної нею мети ліквідувати всі свої запаси високо збагаченого урану. Це був би «відповідальний внесок у безпеку всього світу», мовиться в заяві.

Раніше в п’ятницю Міністерство закордонних справ Білорусі заявило, що Мінськ заморожує спільні зі США проекти обміну високо збагаченого уранового пального за укладеною в грудні минулого року з Вашингтоном угодою через накладені раніше «необґрунтовані й безпідставні» санкції США. За словами речника МЗС, його країна «не виключає й інших заходів».

Сполучені Штати, як також і Європейський Союз, раніше цього місяця наклали на владу Білорусі низку нових санкцій у відповідь на придушення владою президента Олександра Лукашенка його політичних супротивників.
XS
SM
MD
LG