Доступність посилання

ТОП новини

Іще один соратник Каддафі перейшов до лівійських повстанців – повідомлення


Офіційне агентство Тунісу TAP повідомило в суботу, що до цієї країни прибув із родиною з сусідньої Лівії колишній чільний соратник лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі, Абдассалам Джаллуд, який відтак вилетів до Італії.

Напередодні, в п’ятницю, лівійські повстанці заявили, що Абдассалам Джаллуд перейшов на їхній бік. Прямих підтверджень цього ще немає.

Джаллуд був близьким другом Каддафі з їхнього дитинства, по тому був разом із Каддафі серед групи офіцерів, яка влаштувала 1969 року державний переворот, так звану Вересневу революцію, в результаті якої Каддафі прийшов до влади, а Джаллуд став його найближчим радником і більш як на два десятиліття другою після нього людиною в керівництві Лівією, зокрема, відповідав за контроль за нафтовим сектором і в 1970-х роках був прем’єр-міністром країни. У 1990-х через низку розбіжностей із Каддафі Джаллуд втратив його прихильність і всі посади й зазнав певних переслідувань.

Крім того, туніське агентство повідомило і про перебування в Тунісі міністра нафтової промисловості Лівії Омрана Абукраа, який «після візиту до Італії не повернувся до Лівії і, перервавши цей візит, виїхав до Тунісу». Дальших подробиць про міністра наразі немає.
XS
SM
MD
LG