Доступність посилання

ТОП новини

Луцьку вручили Почесний прапор ПАРЄ


Почесний делегат Парламентської асамблеї Ради Європи Віктор Руффі урочисто вручив у неділю міському голові Луцька Миколі Романюкові Почесний прапор ПАРЄ.

Вручення відбулося під час урочистої академії з нагоди 926-ї річниці міста, повідомляє агентство «УНІАН».

«Після Європейського диплома, отриманого містом у 2010 році, Почесний прапор свідчить, що Рада Європи визнає досягнення Луцька у збереженні яскравої самобутності, поширенні європейської ідеї, налагодженні міжнародних контактів, зміцненні побратимських зв’язків із закордонними містами», – сказав Романюк.

Руффі ж заявив, що для нього «велика честь і задоволення бути посланцем Європи і вручити Луцьку Почесний прапор». За його словами, «ця відзнака є надзвичайно важливою для міста і стала можливою завдяки зусиллям місцевої влади, яка сприяє налагодженню партнерських відносин із багатьма країнами світу».

Почесний прапор є однією з відзнак Парламентської асамблеї Ради Європи, якою нагороджують органи місцевої і регіональної влади за «активний розвиток європейських ідеалів».

Приз Європи (The Europe Prize, Le Prix de l’Europe, в інших перекладах – Європейський приз, Премія Європи, Європейська премія) був започаткований 1955 року. Він ділиться на чотири ступені, у порядку зростання: Європейський диплом, Почесний прапор, Почесний знак і власне Приз Європи.

Такі відзнаки органам місцевої влади за особливі досягнення в галузі європейської інтеграції присуджуються лише один раз. Європейський диплом є необов’язковою ступінню, а от Почесний прапор і Почесний знак місто має отримати по черзі обов’язково, щоб мати право претендувати на Приз Європи.

В Україні Приз Європи отримав минулого року Харків, Почесний знак має Одеса, Почесний прапор – Івано-Франківськ і тепер і Луцьк, який минулого року здобув Європейський диплом.
XS
SM
MD
LG