Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ вручив Харкову Приз Європи


Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу і мер столиці Туреччини Анкари Меліх Ґекчек сьогодні вручили Приз Європи секретареві Харківської міської ради Геннадієві Кернесу. Анкара була минулорічним лауреатом цієї нагороди.

Як повідомили у прес-службі Харківської мерії, церемонія нагородження відбулася під час урочистого засідання спеціально скликаної позачергової сесії міської ради і присвячена Дню міста, який Харків відзначає щороку 23 серпня.

Кернесові вручили диплом про нагородження Призом Європи, пам’ятну медаль і символічний чек.

Чавушоглу в своєму виступі зауважив, що всі члени Ради Європи ухвалили рішення надати цей приз Харкову одноголосно. «Усі члени Ради Європи були приємно вражені тим, що Харків зумів розвинути так багато міцних зв’язків з багатьма містами-побратимами і партнерами. Ми хочемо подякувати харків’янам за їхню участь у цій роботі. Попередні володарі цього Європейського призу, як і ви, роблять кроки із збільшення завоювань демократії», – заявив президент ПАРЄ.

Кернес, зі свого боку, подякував Раді Європи за високу оцінку Харкова, заявивши, що Приз Європи – це «почесна, заслужена нагорода всім жителям міста, результат їхньої працьовитості, творчості і відвертості».

Приз Європи (Europe Prize, в інших перекладах – Європейський приз, Премія Європи, Європейська премія) – престижна нагорода, яку ПАРЄ вручає органам місцевого самоврядування за «активний розвиток європейських ідеалів».

Цьогорічну нагороду присудили Харкову ще наприкінці квітня, але вручення відклали на прохання Харкова до Дня міста.

В Україні другий ступінь цієї нагороди, Почесний знак, нині має Одеса, а третій ступінь, Почесний прапор, – Івано-Франківськ.

Крім того, початковий ступінь нагороди, Європейський диплом, цього року отримав Луцьк.
XS
SM
MD
LG