Доступність посилання

ТОП новини

Урочистості у Дніпропетровську переросли в антиурядовий мітинг опозиції


Урочистості до Дня незалежності у Дніпропетровську переросли в антиурядовий мітинг опозиції: спершу квіти до монументу поклали керівники міста, а опозиція провела біля пам’ятника свій мітинг. Представники «Нашої України», УНП, Конгресу українських націоналістів та інших партій супроводжували владу криками «Ганьба!». Вони також вимагали повернення громадянських прав та свобод і припинення політичних переслідувань в Україні.

У руках активісти акції тримали портрети Тараса Шевченка та плакати з написами «Геть диктатуру Януковича!», «Волю переслідуваним!», «Без громадського телебачення та суду присяжних немає правди!».

Потім опозиціонери рушили святковою ходою до іншого пам’ятника Шевченку – на Монастирському острові посеред Дніпра. Там, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зокрема, відбувся імпровізований мітинг та вишиванковий «флеш-моб»: десятки людей, вбраних в українські національні строї, зібралися разом і утворили «живий» напис «Я –українець!».

Крім того, опозиція на великих аркушах паперу зібрала від усіх охочих письмові зауваження владі і її реформам. Ці аркуші партійці передадуть голові облдержадміністрації.
XS
SM
MD
LG