Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії арешти та рейди з бронетехнікою


Демонстрант, поранений у місті Хомс, 22 серпня 2011 року.
Сирійські служби безпеки знову проводять рейди по всій країні, заарештовуючи супротивників президента Башара Асада в рамках його кампанії з придушення політичного інакодумства.

Правозахисні організації повідомили в середу, що деякі рейди, що почалися у вівторок і продовжилися в середу, пройшли за підтримки бронетехніки.

Між тим, інформаційне агентство Reuters процитувало в середу представника Ліги арабських держав, який заявив, що його організація проведе в суботу екстрену нараду, присвячену Сирії.

Організація Об’єднаних Націй повідомила цього тижня, що за п’ять місяців з початку про-демократичних протестів урядові сили вбили, придушуючи виступи, 2 200 демонстрантів. Однак Асад поклав відповідальність за більшість з цих смертей на насильство з боку озброєних «банд» і «терористів».

У середу державне інформаційне агентство «САНА» опублікувало світлини, на яких, як стверджується, зображені жертви нападу «груп озброєних терористів» в місті Хомс. Згідно з цими даними, 14 громадян Сирії були «викрадені, піддані тортурам та вбиті» нападниками.
XS
SM
MD
LG