Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає порушити справу проти слідчого Нечвоглода


Колишній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко просить Печерський районний суд розглянути питання про порушення кримінальної справи проти слідчого Генеральної прокуратури Олександра Нечвоглода. Про це вона заявила на засіданні.

«Він давав команду в СБУ встановити стеження, прослуховування телефонів, інші заходи з метою встановлення моїх злочинних зв’язків і встановлення інших злочинних дій», – сказала вона, звертаючись до суду.

Таку заяву вона оголосила після того, як суддя Родіон Кірєєв зачитав відповідні документи стосовно слідчого Нечвоглода з матеріалів так званої газової справи проти Тимошенко.

Також колишній прем’єр обурилася тим, що, згідно з матеріалами справи, Олександр Нечвоглод звертався до СБУ, щоб з’ясувати, в яких медичних установах лікується Тимошенко, і в такий спосіб «збирав персональні відомості, перевищуючи службові повноваження».

Захист колишньої глави уряду попросив суд ухвалити постанову про перевищення повноважень представниками Генпрокуратури та СБУ. «Захист просить, щоб суд дав оцінку документам і ухвалив пряму постанову щодо перевищення повноважень слідчим прокуратури Нечвоглодом і начальником Управління СБУ Ішиновим», – сказав адвокат Микола Сірий.
XS
SM
MD
LG