Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Москві виправдав опозиціонера Нємцова


Борис Нємцов в прямому ефірі Радіо Свобода.
Московський суд виправдав російського опозиціонера Бориса Нємцова в ході адміністративної справи про незаконну агітацію напередодні муніципальних виборів у Петербурзі.

Співголову незареєстрованої Партії народної свободи (ПАРНАС) затримали 14 серпня під час агітації в округах «Краснєнькая речка» і «Петровський» у Петербурзі.

Він закликав місцевих жителів голосувати «проти всіх» на муніципальних виборах.

Нємцову інкримінували статтю 5.12 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (виготовлення, розповсюдження чи розміщення агітаційних матеріалів з порушенням вимог законодавства про вибори і референдуми).

21 серпня губернатор Петербурга Валентина Матвієнко виграла муніципальні вибори в округах «Краснєнькая речка» і «Петровський», набравши в кожному з них понад 90% голосів, і взяла мандат місцевого депутата в одному з них.

Депутатський мандат, навіть найнижчого рівня муніципального округу, дозволить їй увійти до невиборної верхньої палати російського парламенту, Ради федерації, яку вона відтак очолить, як це запропонував раніше президент Росії Дмитро Медведєв.
XS
SM
MD
LG