Доступність посилання

ТОП новини

Підстав для затримання активістів на Волині не було – депутат


Підстав для затримання представників організації «Патріот України» в Луцьку не було, заявив депутат обласної ради, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний альянс» Ігор Гузь.

На його думку, причиною затримання активістів у п’ятницю було перебування на той час на Волині голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського та посилення у зв’язку з цим заходів безпеки в місті.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, троє активістів ішли центром Луцька неподалік будинку СБУ. Хлопці не мали ні форми, ні плакатів і нічого не тримали в руках. Після того, як вони розійшлися в різні боки, до них підійшли міліціонери, попросили пред’явити документи і повезли до міськвідділу.

Коли до відділку прибув Ігор Гузь і запитав про підставу затримання, міліціонери відповіли, що затримані лаялися в громадському місці. «Це цілковита нісенітниця, яка дискредитує міліцію та СБУ», – переконаний Ігор Гузь.

Правоохоронці відпустили затриманих через дві години після втручання Ігоря Гузя.

У п’ятницю ввечері організація «Патріот України» планувала провести акції протесту з приводу арештів своїх колег у кількох обласних центрах України. Зокрема, в Харкові активісти організації закидали будівлю обласного управління СБУ димовими шашками та яйцями. Однак у Луцьку така акція не планувалася.

Напередодні СБУ заявила, що розкрила підготовку теракту на День Незалежності, який, за цим повідомленням, планували активісти організації «Патріот України». Гепрокуратура порушила проти декого з підозрюваних кримінальні справи.
XS
SM
MD
LG