Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко звинувачують владу в відмові у праві на охорону здоров’я


Прес-секретар лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко Марина Сорока заявляє, що влада намагається «приховати істинний стан речей зі станом здоров’я» колишнього Прем’єр-міністра, мовиться в суботу в повідомленні на особистому сайті Тимошенко.

Як мовиться в заяві речника, влада «з незрозумілих причин відмовляє Юлії Тимошенко у праві бути оглянутою лікарем, якому вона довіряє», і тим самим «режим порушує права Юлії Тимошенко».

Вона також висловила обурення і здивування «некомпетентними коментарями» прес-служби Державної пенітенціарної служби про те, що стан здоров’я Юлії Тимошенко не змінився, бо, за словами Марини Сороки, «діагнози мають ставити фахові медики, а не представники прес-служби».

Раніше в суботу прес-служба Державної пенітенціарної служби України повідомила, що цього ж дня до Тимошенко в Київський СІЗО «в черговий раз» прибули представники медичної комісії МОЗ України на чолі з першим заступником міністра охорони здоров’я, але колишній прем’єр, як і раніше, відмовилась від запропонованого медогляду та проведення лабораторного обстеження, зокрема, забору крові для проведення аналізу.

При цьому в повідомленні наголошено, що складу комісії були залучені не тільки 3 доктори медичних наук, професори, але також і особистий лікар і медична сестра Тимошенко.

Прес-служба також повідомила, що «комісійно встановлено, що стан здоров’я ув’язненої з моменту попереднього огляду не змінився».

Державна пенітенціарна служба, крім того, інформує, що «стан здоров’я Тимошенко продовжує перебувати під постійним контролем з боку медперсоналу Київського СІЗО».
XS
SM
MD
LG