Доступність посилання

ТОП новини

Індійський протикорупційний активіст припинив голодівку


В Індії громадський активіст Кісан Бабурао Хазаре, більше відомий як Анна Хазаре, припинив у неділю свою 12-денну голодівку протесту з вимогами активнішої боротьби з корупцією після того, як у суботу парламент Індії погодився розглянути його вимоги до нового закону про це.

74-річний активіст, прийнявши легкий солодкий напій, сказав, що його протест став «наукою для всього світу».

Хазаре домагається створення посади спеціального «народного омбудсмана» у справах корупції з ширшими повноваженнями, ніж то пропонує урядовий законопроект. Активіст пропонує, щоб цей новий антикорупційний орган мав змогу перевіряти з погляду корупції будь-якого чиновника – від найнижчого рівня до прем’єр-міністра. У квітні він уже оголошував безстрокову голодівку з цього приводу, і влада тоді теж виконала його вимогу підготувати законопроект для розгляду в парламенті, але, на думку Хазаре і його однодумців, той урядовий законопроект заслабкий.

Анна Хазаре відомий, крім участі в нинішній і цілій низці інших протикорупційних акцій у вигляді масового руху ненасильницького спротиву, як учив Магатма Ганді, також публічною участю в багатьох інших схожих рухах із вимогами до влади з різних суспільно гострих питань, від рівня свого рідного села в штаті Магараштра до масштабів штату чи й усієї Індії.
XS
SM
MD
LG