Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини «втратив довіру» до влади Сирії


Президент Туреччини Абдуллах Ґюль заявив, що становище в Сирії «дійшло до того, що робити будь-що вже замало і запізно». «Ми втратили довіру», цитує в неділю слова президента турецьке агентство «Анадолу».

Влада Сирії каже, що інциденти закінчені, а потім знову гинуть люди, заявив Ґюль і риторично запитав: а скільки вбитих буде сьогодні?

Раніше в неділю агентство Reuters повідомило з посиланням на мешканців однієї з околиць столиці Сирії Дамаска, що там минулої ночі відбувався бій між військами, вірними владі країни, і військовими, які перейшли на бік опозиції, коли війська стріляли по демонстрантах. Це вже не перше повідомлення про те, що частини урядових військ переходять на бік опозиції і піднімають зброю проти колишніх колег; влада Сирії заперечувала всі такі повідомлення.

Ліга арабських держав напередодні закликала сирійську владу покласти край кровопролиттю й поважати прагнення народу Сирії до політичних і суспільних реформ. У суботу на терміновому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав заявили про майбутнє прибуття в Дамаск із «ініціативою про подолання кризи» генерального секретаря ЛАД Набіля аль-Арабі.

А в ООН представник Росії Віталій Чуркін повідомив, що в понеділок до Дамаска прибуде «дуже важливий посланець із Москви».

За даними ООН, від початку масових виступів проти авторитарної влади президента Сирії Башара аль-Асада в середині березня внаслідок придушення цих виступів у країні загинули понад дві тисячі людей.
XS
SM
MD
LG