Доступність посилання

ТОП новини

Лівійські повстанці вимагатимуть видачі родини Каддафі з Алжиру


Нова влада лівійських повстанців «вимагатиме видачі» членів родини дотеперішнього лідера Лівії Муаммара аль-Каддафі з Алжиру, де вони перебувають, заявив у понеділок агентству Reuters речник повстанців Махмуд Шамман.

Раніше в понеділок Міністерство закордонних справ Алжиру повідомило, що дружина Каддафі і троє його дітей, єдина дочка Айша і двоє з шести живих синів, один із середніх Ганібал і найстарший Мохаммед (Мухаммад), прибули цього дня до цієї країни.

Про місце перебування самого Муаммара аль-Каддафі і решти його синів наразі немає даних.

Перед цим прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Луїс Морено-Окампо заявив у понеділок, що може звернутися по ордер на арешт іще одного, наймолодшого з синів Каддафі Хаміса.

Він виступив із цією заявою після того, як правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що підпорядковані Хамісові аль-Каддафі військові елітної 32-ї бригади сил спецпризначення лівійських збройних сил, відомої за його ім’ям як її командира як «бригада Хаміса», як виглядає, здійснювали масові страти супротивників режиму Каддафі в Тріполі.

Міжнародний кримінальний суд уже оголосив у розшук самого Муаммара аль-Каддафі і одного з його старших синів Сейф-аль-Іслама, яких у Гаазі звинувачують у злочинах проти людяності.
XS
SM
MD
LG