Доступність посилання

ТОП новини

Міліція пропонувала КМДА 24 серпня дозволити ходу окремими вулицями – Могильов


Напередодні Дня Незалежності міліція пропонувала Київській міській державній адміністрації дозволити проведення ходи окремими вулицями. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

«Ми самі ще 18 серпня звернулися до КМДА з пропозицією, що потрібно дозволити ходу окремими вулицями. Міська адміністрація ухвалювала рішення, де проходитимуть заходи. Ми пропонували такий спосіб вирішення цього питання, казали, мовляв, давайте ми якось розмежимо. Але в адміністрації нам сказали, що вже заплановані якісь заходи на окремих площах Києва під егідою КМДА», – розповів міністр.

«Тому, коли з’явилися заяви окремих політичних сил про проведення у цих самих місцях іще якихось заходів, це могло спричинити зіткнення великих груп людей. КМДА звернулася до суду, щоб той розмежив ці заходи. Суд ухвалив рішення про заборону масових заходів у центральній частині міста», – додав Анатолій Могильов.

Міністр нагадав, що перед початком мітингу біля пам’ятника Шевченку судовий виконавець зачитав організаторам рішення суду про те, що є заборона на переміщення великих груп людей центральними вулицями Києва. «Це рішення суду міліція виконувала. Ми поставили кордони, пояснили людям, що йти неможливо. Але окремі діячі виявили агресію», – сказав він.

Анатолій Могильов зазначив, що оцінює дії міліції 24 серпня «як толерантні і стримані».

Міністр також прокоментував застосування силовиками балончиків зі сльозогінним газом під час мітингів опозиції 24 серпня. «Це засіб самозахисту, а не нападу на людей. Застосування засобу активної самооборони – це був вимушений крок зі сторони співробітника міліції. Він, обороняючи свого колегу, якого вже збили з ніг, застосував цей балончик, щоб того не поранили. За цим фактом проведене службове розслідування», – розповів Анатолій Могильов.
XS
SM
MD
LG