Доступність посилання

ТОП новини

Прес-служба: Тимошенко має законне право на допомогу лікарів, яким вона довіряє


Лідер партії «Батьківщина», колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко має право на медичну допомогу від лікарів, яким вона довіряє, заявила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

«Для тугодумів в восьмий раз пояснюємо, що Юлія Тимошенко має законне право, гарантоване Конституцією та Цивільним Кодексом на охорону здоров’я і медичну допомогу від тих лікарів, яким вона довіряє», – наголосила Сорока і виловила здивування розповсюдженням протягом майже трьох тижнів і, за її словами, «написаних на Банковій під кальку» заяв про стан здоров’я Тимошенко.

За словами Сороки, Тимошенко наполягає на тому, щоб її огляд та аналіз крові зробили лікар та медсестра, яким вона довіряє.

«Приходи в СІЗО медичної комісії з Міністерства охорони здоров’я робляться для відмітки, в PR-цілях і не мають нічого спільного з турботою про здоров’я людини. На жаль, режим продовжує ламати людей і змушує їх забувати про клятву Гіппократа», – підкреслила прес-секретар.

Сорока нагадала, що з того часу, як Тимошенко заявила про симптоми, які їй не знайомі та потребують негайної здачі аналізу крові, пройшло 18 днів.

У суботу, 3 вересня, Державна пенітенціарна служба заявила, що колишній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко ввосьме відмовилася від проведення медичного огляду і обстеження.

При цьому, як і кілька попередніх разів, разом із медичною комісією Міністерства охорони здоров’я до слідчого ізолятора прибували й довірений лікар і медсестра Тимошенко, які разом із фахівцями МОЗ підписали черговий протокол про відмову від огляду.
XS
SM
MD
LG