Доступність посилання

ТОП новини

У Києві стартувала міжнародна програма «Майстерня сучасного мистецтва»


Сьогодні у столицях семи держав-членів ЄС, а також у Києві, Мінську, Москві, Пекіні та Токіо стартувала програма «Майстерня сучасного мистецтва». Її завдання – відродити традиційні для різних народів світу ремесла та автентичні ремесла та повернути повагу та інтерес митців до народних традицій.

У Києві, на Софійській площі, українські та європейські митці та дизайнери провели своєрідні майстер-класи з шиття, ліплення тощо. Найбільше ці заняття вподобали діти.

Програма «Майстерня сучасного ремесла» здійснюється у рамках міжнародного проекту «Я, Культура», яку ініціювала Польща у рамках головування в Євросоюзі. До реалізації проекту долучились країни ЄС, а також Україна, Білорусь, Росія, Китай та Японія.

Як заявила Радіо Свобода куратор проекту, польська художниця Моніка Якуб’як, «ми втрачаємо традиції, а отже, єство, національне коріння народів».

«Наша мета – привернути увагу сучасників до проблем існування та розвитку промислів, які тим чи іншим чином дозволили зберегти етнічне «Я» багатьох народів світу за різних обставин. Ми хочемо оцінити роль народних ремесел у розбудові сучасної мистецької мапи світу», – сказала куратор проекту.
XS
SM
MD
LG