Доступність посилання

ТОП новини

Вишеградська четвірка пропонує ЄС лібералізувати візовий режим для українців


Польща, Словаччина, Чехія та Угорщина, об’єднані у Вишеградську четвірку, пропонують Євросоюзу спростити візовий режим для громадян України. Міністри закордонних справ цього квартету звернулися до Єврокомісії з відповідними пропозиціями. Про це сьогодні під час зустрічі з українськими журналістами у Києві повідомив керівник МЗС Словаччини Мікулаш Дзурінда.

«Вишеградська Четвірка звернулась до єврокомісара Жозе Мануеля Баррозу – змінити правила перетину кордону з Шенгенськими країнами, і дозволити створити так звані спільні контрольно-пропускні пункти. Це означає: якщо українець захоче в’їхати на територію однієї з цих чотирьох держав, він проходитиме один контроль, а прикордонники України і Вишеградської четвірки разом проводитимуть необхідні процедури», – розповів керівник дипломатичного відомства Словаччини.

Цього року Словаччина скасувала консульські збори за видачу національних віз громадянам України, а також – консульські збори за видачу посвідчень у рамках малого прикордонного руху. На думку міністра Дзуринди, лібералізація візового режиму дозволить українцям на власні очі побачити життя держав – членів Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG