Доступність посилання

ТОП новини

Колишній менеджер збірної України: 7 вересня – «чорний день» для хокею


Квіти і пам’ятні предмети біля ярославської «Арени», де тренувалась команда «Локомотив»
«Чорним днем» для світового хокею назвав 7 вересня генеральний менеджер київського «Сокола» Василь Фадєєв. Так він прокоментував в інтерв’ю Радіо Свобода загибель того дня в авіакатастрофі основного складу російської хокейної команди «Локомотив» із міста Ярославля, до якого входили три гравці з України.

Фадєєв був генеральним менеджером збірної України, коли в її складі виступав воротар Олександр В’юхін.

«Олександр В’юхін розпочав свою кар’єру в «Динамо» (Харків). Коли СРСР розпався, ця команда припинила існування, він переїхав до Києва і виступав за «Сокіл» і збірну України. Згодом він став грати в Росії, але все одно, коли Україна вийшла до еліти світового хокею 1999 року, він був основним голкіпером», – розповів в інтерв’ю Радіо Свобода генеральний менеджер «Сокола».

За словами, Василя Фадєєва, ще двоє українців – Данило Собченко і Віталій Анікєєнко – були вихованцями київської хокейної школи «Крижинка». У юному віці вони переїхали до Ярославля, де згодом прийняли російське громадянство. Собченко торік став переможцем молодіжного чемпіонату світу в складі збірної Росії.

Про те, що катастрофа літака Як-42 під Ярославлем у Росії стала «найчорнішим днем» в історії хокею, заявив раніше й голова Міжнародної федерації хокею з шайбою Рене Фазель.

Він нагадав, що серед гравців хокейної команди «Локомотив», які загинули внаслідок цієї катастрофи, були не лише росіяни, але й громадяни інших країн, у тому числі – й Білорусі, Чехії, Швеції, Словаччини та Канади.

Катастрофа літака Як-42 сталася напередодні. З 45 осіб, які перебували на борту, загинуло 43. На місці аварії виявили тіла всіх загиблих і знайшли «чорну скриньку» літака.
XS
SM
MD
LG