Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відзначають День українського кіно


У суботу відзначають День українського кіно.

Зі святом українських кінематографістів привітали Президент Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Президент висловив переконання, що за підтримки держави найближчим часом українські кінематографи зможуть реалізувати багато творчих задумів та ініціатив, спрямованих на розвиток і популяризацію національної кінематографії.

Про це йдеться в розміщеному на офіційному сайті глави держави привітанні з нагоди Дня українського кіно.

Віктор Янукович зазначив, що «українська школа кінематографа – помітне явище світової культури. Її традиції допомогли витримати важку кризу і стати на шлях відродження».

За словами Президента України, «сьогодні в країні плідно працюють талановиті режисери, актори, сценаристи, оператори, продюсери, кінокритики, розбудовується кіномережа, структурується кінобізнес».

У свою чергу, за повідомленням прес-служби Кабміну, Прем’єр-міністр Микола Азаров у своєму привітання працівникам кінематографу зазначив: «Ми можемо пишатися тим, що українські митці минулого століття створили яскраву кіношколу, яка збагатила світове кіно. У нашій пам’яті назавжди залишаться імена Олександра Довженка, Івана Кавалерідзе, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Івана Миколайчука та їх талановитих послідовників.

Переконаний, що українське кіно має великий творчий потенціал і перспективи розвитку, а талант і майстерність вітчизняних кінематографістів формуватимуть національну свідомість, високі художні ідеали, стверджуватимуть добру славу України у світі», мовиться у привітанні Миколи Азарова..

Нещодавно в Україні пройшов конкурс Державного агентства України з питань кіно на отримання державної підтримки. Серед 37 конкурсантів, які отримають фінансування на коротко– і повнометражні, художні та документальні, а також анімаційні фільми, і проект кореспондентки Радіо Свобода Олесі Бортняк.

День українського кіно відзначають щороку другої суботи вересня. Цьогоріч дата випала на 10 вересня.
XS
SM
MD
LG