Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон та Аштон написали лист Януковичу щодо Тимошенко


Державний секретар США Гілларі Клінтон і верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Катрін Аштон написали лист Президентові України Віктору Януковичу, в якому висловили стурбованість через арешт колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомила агенція Reuters.

«Це був приватний лист», – сказав в Брюсселі прес-секретар Аштон Майкл Менн.

Водночас, за даними агенції, дипломат із Брюсселя, котрий ознайомлений із текстом листа, заявив: «Я думаю буде справедливо сказати, що у листі висловлюється стурбованість щодо стану демократії в Україні та при цьому особлива увага приділяється арешту Юлії Тимошенко, який викликає занепокоєння».

Джерело також повідомило, що ЄС та США висловили свою готовність допомагати Україні у побудові міцної та процвітаючої демократії, де верховенство закону є найвищою цінністю.

«У листі також висловлюється стурбованість стосовно політично вмотивованих справ у цілому та мовиться, що такі дії можуть зашкодити репутації Януковича», – сказало джерело, додавши, що у листі його автори закликають Януковича втрутитися у ці судові процеси.
XS
SM
MD
LG