Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Бойко: Україна і Туркменистан мають добру перспективу співпраці


Міністр палива та енергетики Юрій Бойко переконаний, що Україна і Туркменистан мають добру перспективу співпраці в нафтогазовій галузі.

Про це він заявив сьогодні в Ашгабаті, відповідаючи на питання про те, чи будуть порушуватися теми поставок туркменського газу в Україну під час офіційного візиту президента Януковича до Туркменистану, який розпочався в понеділок.

«Ми переконані, що можемо знайти спільний інтерес у темі диверсифікації, яка зроблена Туркменистаном протягом останніх років. Гадаю, що з урахуванням того, що в нас є політична стабільність і воля Президента, чекаємо, що в нас добра перспектива з різних напрямків співпраці у нафто-газовій галузі з Туркменистаном», – заявив міністр.

Відповідаючи на запитання, про який обсяг поставок туркменського газу в Україну може йтися, Бойко сказав: «Усі коментарі з обсягами газу ми можемо дати після переговорів».

При цьому міністр запевнив, що технічно такі поставки можливі.

Президент України Віктор Янукович переконаний, що сьогоднішні українсько-туркменські переговори в Ашгабаті сприятимуть подальшому поглибленню ефективного співробітництва між Україною та Туркменистаном.

Про це, повідомляє прес-служба Президента України, Янукович заявив після завершення українсько-туркменських переговорів у розширеному складі, що відбулися під головуванням Віктора Януковича та Ґурбанґули Бердімухамедова.

За словами Віктора Януковича, сторони висловилося за подальше поглиблення і розширення взаємовигідних українсько-туркменських зв'язків у найрізноманітніших сферах.

Янукович відзначив інтерес української сторони до озвученої главою Туркменистану ініціативи щодо співпраці у будівництві енергетичних об’єктів, зокрема, електростанцій на сонячній енергії. Ще однією перспективною сферою співпраці України та Туркменистану Янукович назвав космічну галузь.

Як новий перспективний напрямок співпраці сторони відзначили туристичну індустрію.

У понеділок розпочався офіційний візит Президента України Віктора Януковича до Туркменистану.
XS
SM
MD
LG