Доступність посилання

ТОП новини

У Придніпров’ї 12 лікарень перетворять на центри первинної допомоги


У Дніпропетровську в рамках реформування медичної галузі на базі лікарень та поліклінік створять 12 центрів первинної медичної допомоги. Таке рішення ухвалили депутати Дніпропетровської міської ради у середу на сесії.

Центри первинної медико-санітарної допомоги, за рішенням міськради, почнуть діяти через два місяці.

Такі центри матимуть у своєму розпорядженні фахівців першої необхідності, травматологічний пункт і засоби реанімації. Передбачається, що вузькоспеціалізовані лікарі будуть приймати тільки в районних поліклініках, яких, згідно з реформою, стане менше.

Згідно з нормами, на 100 тисяч населення має припасти один центр первинної медицини.

З гострою критикою рішення міськради виступила опозиція. Депутат міськради Олексій Салкоч від фракції «Україна Майбутнього» сьогодні заявив, що закриття лікарень і поліклінік і створення 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги є непродуманим і створює великі труднощі як для лікарів, так і для пацієнтів.

«Зараз експеримент з реформування медицини виглядає як рух в невідомому напрямі без запланованого результату. Ми будемо контролювати, яку кількість лікарів залишать без роботи в результаті такого експерименту і скільки пацієнтів може постраждати без своєчасної медичної допомоги. Хочу нагадати, що експерименти над людьми заборонені у всьому світі», – сказав депутат.

Крім того, опозицію обурило, що рішення міськради було ухвалене без попередніх громадських слухань. На думку опозиції, це може свідчити про те, що «влада боїться своїх громадян і вважає за краще діяти в закритому режимі».
XS
SM
MD
LG