Доступність посилання

ТОП новини

Волга пов’язує свій арешт із розкриттям «злочинних схем»


Колишній голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василь Волга пов’язує свій арешт із розкриттям ним злочинних фінансових схем. Про це він заявив у письмовому інтерв’ю газеті «Коммерсант-Украина».

«Арешт не став для мене несподіванкою. Особливо після того, як директор Департаменту ліцензування і дозвільних процедур доповів мені про перші результати роботи відділу реєстрації договорів перестрахування. Відразу стало зрозуміло, що я прочинив тіньові фінансові потоки, наступив на багатомільярдний злочинний бізнес, і якщо я не встигну доповісти Президенту все, що мені стало відомо, довго мені не протягнути», – сказав Волга і додав, що «арешт у даній ситуації – не найгірше з того, що могло статися».

«Важливо, щоб цю інформацію було доведено до Президента. Я не встиг. Я збирався доповісти йому про виявлені цифри і схеми, а також про свої міркування, що зі всім цим робити далі», – зазначив він.

Василя Волгу затримали у липні. Генпрокуратура порушила проти нього справу за статтею «одержання хабара в особливо великих розмірах посадовцями, які обіймають відповідальні посади, за попередньою змовою групою осіб».

У вересні Генпрокуратура порушила проти Волги ще одну справу. Слідство встановило, що Василь Волга у 2010 році прийняв на державну службу до Держфінпослуг людину, яка надавала йому послуги водія і одержувала державні кошти у вигляді заробітної плати на посаді головного фахівця одного з відділів.
XS
SM
MD
LG