Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Тимошенко знову відмовилася від медобстеження


Державна пенітенціарна служба повідомила в п’ятницю, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко знову категорично відмовилася від надання медичної допомоги в слідчому ізоляторі.

Як мовиться в повідомленні, Юлія Тимошенко в присутності уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової письмово відмовилася від допомоги фахівців Міністерства охорони здоров’я з залученням її особистого лікаря та медичної сестри у межах Київського СІЗО, незважаючи на надані їй гарантії збереження конфіденційності інформації стосовно стану її здоров’я.

Наразі стан здоров’я Тимошенко перебуває під наглядом медперсоналу Київського СІЗО, повідомила пенітенціарна служба.

У повідомленні додано, що Тимошенко утримується без будь-яких привілеїв і в повному обсязі виконує режим та розпорядок дня, встановлений законодавством.

Раніше в п’ятницю Ніна Карпачова, відвідавши Юлію Тимошенко у слідчому ізоляторі, заявила, що колишній прем’єр явно хворіє.

Протягом попереднього місяця Державна пенітенціарна служба вже близько десяти разів повідомляла про відмови Тимошенко від медичних оглядів фахівцями МОЗ навіть при тому, що, крім кількох перших разів, у всіх таких відвідинах медиків брали участь особистий лікар і медсестра колишнього прем’єра.
XS
SM
MD
LG