Доступність посилання

ТОП новини

Попов: недемократичних обмежень проведення масових акцій не буде


Київська влада не вводитиме обмеження на проведення масових акцій, які б суперечили демократичним принципам, заявив голова КМДА Олександр Попов.

Раніше на сайті КМДА був оприлюднений проект «Положення про порядок організації та проведення громадських заходів у Києві», який передбачає проведення громадських заходів у столиці біля будинків, в яких розміщені державні органи влади чи місцевого самоврядування, на відстані не менше як 100 метрів.

Однак, як повідомила УНІАН начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Марина Хонда, норми проекту не поширюються на мітинги та демонстрації.

«Положення «Про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів» стосується лише культурних, спортивних, оздоровчих, просвітницьких, релігійних та інших заходів, телезйомок та концертів. У пункті 1.3 проекту Положення чітко вказано, що його дія не поширюється на проведення масових акцій, мітингів та демонстрацій у порядку статті 39 Конституції України, яка гарантує право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити мітинги, походи, демонстрації», – запевнила Хонда
XS
SM
MD
LG