Доступність посилання

ТОП новини

Обама в ООН – про стабілізацію в Іраку та Афганістані


У своєму виступі до Генеральної асамблеї ООН, яка розпочала свою роботу в середу в Нью-Йорку, президент США Барак Обама говорив, окрім іншого, про перспективи стабілізації ситуації в Іраку та Афганістані найближчим часом.

«До кінця цього року воєнна операція США в Іраку буде завершена. Ми встановимо нормальні відносини з країною, яка є членом міжнародної спільноти. Ця співпраця буде спрямована на посилення нашої підтримки іракському уряду, службам безпеки цієї країни, а також її народу та його прагненням», – зазначив глава Білого дому.

Президент США також нагадав присутнім, що в міру завершення іракської кампанії Сполучені Штати і сили коаліції вже почали перехідний процес в Афганістані.

«До 2014 року афганський уряд і сили безпеки, які стають все більш компетентними, замінять наших військових і візьмуть на себе відповідальність за майбутнє своєї країни», – заявив Обама. За його словами, «в міру того ми будемо поступово виводити наші війська, вибудовуючи довгострокові відносини з афганським народом».

Президент США говорив про «Арабську весну», користь, яку може принести міжнародна спільнота в Лівії і закликав ізраїльтян і палестинців повернутися за стіл переговорів.

Виступ Обами в Генеральній асамблеї проходив на тлі інтенсивних спроб американських дипломатів запобігти визнанню палестинської державності через Генасамблею ООН.
XS
SM
MD
LG