Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Франції оштрафував мусульманок за носіння чадри в громадському місці


Жінка у чадрі
Суд у Франції визнав сьогодні винними двох мусульманок і зобов’язав їх сплатити штраф за те, що вони порушили заборону на носіння в громадських місцях чадри, що приховує обличчя.

Слухання проходили в суді міста Мо, де жінки, які опинилися на лаві підсудних, були помічені в покриттях-нікабах перед будівлею мерії. Сума штрафів склала 120 і 80 євро. Одна з жінок заявила, що оскаржуватиме винесене рішення, аж до звернення до Європейського суду з прав людини, якщо в цьому виникне необхідність.

Вперше у Франції подібна справа слухалася в суді, хоча раніше кілька мусульманок вже були оштрафовані адміністративно за аналогічне порушення закону.

Агентства також відзначають, що ще одна мусульманка, мешканка Мо, має намір висунути свою кандидатуру для участі в найближчих президентських виборах у Франції.

Французький закон стосується не тільки мусульманок і забороняє всім приховувати обличчя в громадських місцях будь-яким способом, наприклад, маскою чи мотоциклетним шоломом. Винятки передбачають, наприклад, безпосередньо водіння мотоцикла в шоломі, захист обличчя при роботі з міркувань техніки безпеки чи носіння масок під час карнавалів.
XS
SM
MD
LG