Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську прем’єр Білорусі зустрівся з главою «Газпрому»


У Мінську сьогодні відбулася зустріч прем’єр-міністра Білорусі Михайла М’ясниковича і голови правління російського концерну «Газпром» Олексія Міллера. Сторони домовилися найближчим часом завершити переговори про купівлю «Газпромом» 50 відсотків газотранспортного підприємства «Белтрансгаз» і визначити формулу ціни на придбання Білоруссю природного газу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наприкінці 2011 року в Білорусі закінчується дія чотирирічного контракту з «Газпромом» на постачання природного газу. Білоруське керівництво намагається виторгувати для себе кращі умови, оскільки не хоче платити на рівні західноєвропейських споживачів.

За підрахунками білоруських економістів, Мінськ може розраховувати на знижку в межах 12%. У 2011 році середня ціна для Білорусії, за оцінкою уряду, складе 270 доларів за тисячу кубометрів. Білорусь у цьому році може імпортувати 22,5 мільярдів кубометрів газу.

«Газпром» вже володіє 50 відсотками акцій «Белтрансгазу», купивши їх за 2,5 мільярди доларів поетапно рівними частками протягом 2007–2010 років.
XS
SM
MD
LG