Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Квіт: Києво-Могилянка не причетна до квітів Табачнику


Президент Києво-Могилянської академії відкидає причетність університету до інциденту з міністром освіти та науки, молоді і спорту Дмитром Табачником.

На сайті Національного університету «Києво-Могилянська академія» президент закладу Сергій Квіт назвав інцидент навколо Дарини Степаненко та міністра Табачника провокацією. За його словами, «на вчинок з букетом квітів вона (студентка Дарина Степаненко) не була вповноважена жодною студентською організацією нашого університету».

Сергій Квіт також спростував заяви організації «Братство», що міністр Дмитро Табачник скасував фінансування ремонту студентських гуртожитків. Відповідне фінансування не входить до функцій Міносвіти, сказав президент «Могилянки».

«Із так званим наметовим містечком під Києво-Могилянською академією не пов’язана жодна студентська організація НаУКМА», – мовиться, серед іншого, у повідомленні.

22 вересня під час проведення альтернативного освітнього форуму у Києві студентка Національного університету «Києво-Могилянська академія» 17-річна Дар’я Степаненко вдарила букетом квітів міністра освіти і науки, молоді й спорту Дмитра Табачника. Свої дії дівчина пояснила протестом проти політики Дмитра Табачника на посаді міністра. Водночас під стінами університету молодь влаштувала протест проти реформ Міносвіти.
XS
SM
MD
LG