Доступність посилання

ТОП новини

Речник Медведєва: є «істотний поступ» у переговорах з Україною про ставку транзиту газу


На суботніх переговорах керівників України і Росії «досягнені певні домовленості», повідомила в неділю прес-секретар президента Росії Наталя Тімакова, не уточнивши, про які саме домовленості йдеться.

Відтак, додала вона, на розвиток цих домовленостей відбулася зустріч керівників Міністерства енергетики України і російського «Газпрому», після якої голова «Газпрому» доповів російському президентові, що «в обговорюваних питаннях про ставку транзиту газу в Україну досягнено істотного поступу».

Це «дає змогу розраховувати на укладення відповідних домовленостей в інтересах обох сторін», передала речниця в Москві слова керівника «Газпрому».

Буквально попередніми хвилинами в Києві прес-служба Міністерства енергетики і вугільної промисловості України повідомила, що міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер на своїй робочій зустрічі в Москві в неділю «обговорили конкретні шляхи реалізації домовленостей» у сфері закупок і транзиту російського газу, досягнутих у перебігу суботніх переговорів керівників держав, не назвавши самих тих домовленостей.

А прес-служба голови української держави передала його слова, що на тих переговорах, які відбулися в суботу в Росії між Президентом України Віктором Януковичем та його російським колегою Дмитром Медведєвим і головою російського уряду Володимиром Путіним, «досягнуто суттєвого прогресу», що «дає підстави сподіватися на досягнення найближчим часом конкретних результатів в інтересах обох країн».

Які саме домовленості були досягнені на тих переговорах, досі конкретно так і не повідомили.
XS
SM
MD
LG