Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Прохорова виключили з президентської комісії


Російський підприємець-мільярдер і колишній лідер партії «Правоє дєло» Михайло Прохоров у неділю був виключений зі складу президентської комісії з модернізації економіки Росії.

Указ про це підписав президент Дмитро Медведєв. Як повідомила прес-служба Кремля, зміни в складі комісії, які стосуються ще кількох осіб, здійснені «в рамках ротації».

Прохоров брав участь у засіданнях комісії з модернізації від самого її створення 2009 року.

Наприкінці червня Михайла Прохорова обрали головою прокремлівської партії «Справедлива/Права справа» (рос. «Правое дело»), як вважають, на вказівку Кремля.

Та вже в середині вересня його усунули від лідерства. Прохоров назвав це «рейдерським захопленням партії», звинувативши в цьому урядовців адміністрації президента Росії.

А перед тим в офісі банку Прохорова здійснили обшук.

Партія «Правоє дєло» була створена 2008 року, за словами оглядачів, як кремлівський проект правої партії; залежність від адміністрації президента Росії визнають і в самій партії.

46-річний Михайло Прохоров, один із найбагатших людей Росії, статки якого російське видання журналу Forbes оцінює на 2011 рік у 18 мільярдів доларів США, має значні активи в різноманітних компаніях, зокрема, сировинних, енергетичних, інвестиційних і в галузі засобів інформації; серед іншого, він є власником приватного інвестиційного фонду «Група ОНЕКСІМ».
XS
SM
MD
LG