Доступність посилання

ТОП новини

Україна – Росія: «суттєвий прогрес» невідомо в чому


Президент Росії Дмитро Медведєв (зліва), голова російського уряду Володимир Путін (справа), Президент України Віктор Янукович під час переговорів в резиденції російського президента в Завидові, 24 вересня 2011 року
Президент Росії Дмитро Медведєв (зліва), голова російського уряду Володимир Путін (справа), Президент України Віктор Янукович під час переговорів в резиденції російського президента в Завидові, 24 вересня 2011 року

У неділю прес-служби президентів України і Росії повідомили про «суттєвий прогрес», досягнений на суботніх переговорах під Москвою Президента України Віктора Януковича і його російського колеги Дмитра Медведєва та голови російського уряду Володимира Путіна або за результатами цих переговорів. Але, як і в суботу, не було сказано жодного конкретного слова про те, в чому саме полягають досягнені домовленості.

На суботніх переговорах керівників України і Росії «досягнені певні домовленості», повідомила в неділю прес-секретар президента Росії Наталя Тімакова, не уточнивши, про які саме домовленості йдеться.

Відтак, додала вона, на розвиток цих домовленостей відбулася зустріч керівників Міністерства енергетики України і російського «Газпрому», після якої голова «Газпрому» доповів російському президентові, що «в обговорюваних питаннях про ставку транзиту газу в Україну досягнено істотного поступу».

Це «дає змогу розраховувати на укладення відповідних домовленостей в інтересах обох сторін», передала речниця в Москві слова керівника «Газпрому».

Буквально попередніми хвилинами в Києві прес-служба Міністерства енергетики і вугільної промисловості України повідомила, що міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер на робочій зустрічі в Москві в неділю «обговорили питання співробітництва в газовій сфері».

Зокрема, мовиться в повідомленні, Бойко і Міллер «обговорили конкретні шляхи реалізації домовленостей» у сфері закупок і транзиту російського газу, досягнених у перебігу суботніх переговорів керівників держав. Але самі ті домовленості знову ж не названі.

А прес-служба голови української держави в неділю ж передала його слова, що на тих переговорах, які відбулися в суботу між Януковичем та Медведєвим за участі Путіна в резиденції російського президента в Завидові неподалік Москви, «було обговорено широке коло питань двостороннього співробітництва України та Росії, зокрема, і питання співпраці в сфері транзиту та постачання газу».

На цих переговорах, за словами Януковича, «досягнуто суттєвого прогресу», що «дає підстави сподіватися на досягнення найближчим часом конкретних результатів в інтересах обох країн».

Але конкретно досі так ніхто й не повідомив, які саме домовленості були досягнені на переговорах у Росії, – і між Януковичем та Медведєвим і Путіним, і між Бойком та Міллером.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG